Spillets opprinnelse

Norsk Klampeball Forbund ble etablert i 2005.

I grove trekk er spillet en videreutvikling av crocket. Spillet har innslag av golf, minigolf, crocket, tennis, langrenn og curling. Det begynte som en slags langdistansecrocket, hvor en måtte klampe ballen av sted for å nå lengst mulig (derav navnet klampeball).

I spillets spede start, på slutten av nittitallet, benyttet man crocketkuler. Når sesongen 2005 skulle starte, måtte vi bruke sterkt modifiserte bocca-kuler (tømme dem for vann), for å oppnå ønsket effekt, deriblant frekke lobber og chipping av ballen. Grunnen til at vi gikk i vekk i fra crocketkuler, var rett og slett fordi de var borte vekk. Det har i senere tid vist seg å være en positiv utvikling, da crocketkuler ikke var hensiktsmessig da de var relativt harde mot biler, vinduer og annet som befant seg i umiddelbar nærhet. Det viste seg at modifiserte boccakulene ikke var optimale, da de ble veldig fort slitt, og oppførte seg forskjellig i fra spiller til spiller. Derfor havnet vi på tennisballer, som så å si fungerer knirkefritt.

Grunnen til at vi ikke spiller crocket er fordi vi ønsker større utfordringer (i tillegg manglet vi stort sett alt fra crocket-settet vårt, kun køllene er intakt – foreløpig).

Spillets regler har vært i konstant utvikling siden starten på slutten av nittitallet, og frem til i nå, hvor vi har laget de offisielle norske reglene for kampeball.

Klampeball har et enormt potensiale, og vi går inn for at sporten skal bli en offisiell OL-gren i fra og med ca 2032.

Hele ideologien bak klampeball er at det skal være et spill for hele familien. Ingen aldersgrense verken opp eller ned, og spillet kan utmerket spilles med handicap (rullestol, gåstol, isbrodder etc er ingen hindring).

På grunn av at spillet ofte foregår på ettermiddagen og kvelden, kan det være en fordel at deltakerne røyker (frivillig). Det er tillatt med nikoninntak under en kamp, selv om dette kan virke sentralstimulerende. Dette henger rett og slett sammen med at det kan forekomme jævla mye mygg og knott.